Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Meer informatie? Mail ons op publiciteit@symphonicastadshagen.nl

Volg ons

  /  Freek van der Heide
Freek van der Heide

Freek van der Heide

Freek van der Heide (40) woont in Stadshagen. Naast zijn werk bij Stadkamer is hij veelvuldig voor en achter de schermen van het theater te vinden als zanger, initiatiefnemer van muziektheaterproducties, schrijver, presentator en acteur.

Hij heeft inmiddels meer dan 50 rollen gespeeld in toneelstukken (onder meer in The mouse trap van Agatha Christie, Geruchten van Neil Simon en Liefde half om half van Alan Ayckbourn), musicals (bijvoorbeeld in Shrek, Evita, Chess enAida) en operettes (onder meer The pirates of Penzance en Der Zigeunerbaron).

Hij is drie keer genomineerd geweest voor een Amateur Musical Award en won de award in 2017. Pia Douwes nomineerde hem in 2018 voor haar ‘special talent award’. Freek speelde verder een vaste rol in de jeugdserie Spotlight die door Nickelodeon is uitgezonden.

Naast spelen en zingen presenteert Freek graag, bijvoorbeeld bij evenementen als Zwolse Maestro of bij de regionale finales van de Voorleeswedstrijd, of bij radio-en tv-uitzendingen van de lokale omroep. Tot slot schrijft Freek scripts, onder meer voor 4 openluchtvoorstellingen en voor de film ‘Het gevoel van vrijheid’. Deze laatste productie kwam tot stand in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid.

Website