Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Meer informatie? Mail ons op publiciteit@symphonicastadshagen.nl

Volg ons

  /  Foto tentoonstelling 25 jaar Stadshagen
Fototentoonstelling 25 jaar Stadshagen

Foto tentoonstelling 25 jaar Stadshagen

Meer dan2500 leerlingen deden al eens mee aan het erfgoededucatieproject Jij& de Wijki n Zwolle. In dit project maken kinderen kennis met bijzondere verhalen over hun eigen wijk. Deze verhalen worden verteld door wijkbewoners, historici en kunstenaars aan de hand van foto’s, filmpjes, archiefmateriaal en wijkexpedities. Alle ontdekkingen worden vervolgens verbeeld ineen kunstwerk. Voor de Jij & de Wijk editie in Stadshagen (mei 2022) werd gekozen voor het maken van foto’s met als doel het in beeld brengen van 25 jaar Stadshagen. Driehonderdvijftig van de in totaal vierduizend! gemaakte foto’s zijn hierop het festival te zien.
Aan het maken van de foto’s was dit keer ook een wedstrijd verbonden. Een jury*heeft onlangs een top 5 samengesteld van de foto’s die hen het meeste zijn opgevallen. Deze top 5 is op de borden gemarkeerd met een logo van ’25-jaar Stadshagen’. Op het festival wordt uiteindelijk bekend gemaakt welke foto uiteindelijk de prijswinnende foto is!

*De jury bestond uit Gerdo van den Burg (Stadshagen Totaal), Rianne Westendorp (Vinexpress), EstherRooseboom (Travers Welzijn) en Monique Schuttenbeld (Wijkwethouder Stadshagen)

Website