Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Meer informatie? Mail ons op publiciteit@symphonicastadshagen.nl

Volg ons

  /  Florens Eykemans
Florens Eykemans

Florens Eykemans

Florens Eykemans is een Nederlandse zanger en stemacteur. Hij studeerde in 2009 af aan de Frank Sanders Akademie, waarna hij in 2010 zijn post-academisch diploma behaalde. Dat jaar mocht hij ook de Jos Brink Genesius Penning in ontvangst nemen.

Tijdens zijn opleiding speelde hij o.a. Hemelsbreed een komische solovoorstelling over het leven van een steward en Voordat je vergeet… gebaseerd op zijn ervaringen met zijn twee demente oma’s. Hij studeerde af met Film Noir stijl voorstelling De Vermoorde Onschuld, geregisseerd door Theo Nijland.

Hij was te zien tijdens de M-lab en tour versie van Urinetown als Agent Hoenderhok. Urinetown werd bekroond met de John Kraaijkamp Musical Award voor ‘Beste Kleine Productie’. Na zijn afstuderen was hij direct weer te zien in het M-lab, in Sunday in the Park with George als de Soldaat. Hij speelde 3 seizoenen de Wijze Varen in de verschillende poppenvoorstelling van Woezel en Pip.

Florens is sinds 2010 werkzaam als stemacteur in de Nederlandse nasynchronisatie en voice-over wereld. Hij leent zijn stem aan vele karakters in series en films op o.a. Nickelodeon, Netflix, Disney+, Prime Video, Telekids en Baby TV.

Florens zat in het 8ste seizoen van The Voice of Holland in Team Sanne. Hij werkt als zanger aan verschillende projecten als The Boyband Battles, dé boyband act, met alle hits van de beste boybands uit de 90’s in een half uur, The Choose Life Tribute, een avond vullende ode aan George Michael, en samen met Sander de Bie vormt hij het duo: Oak and The Bee.