Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Meer informatie? Mail ons op publiciteit@symphonicastadshagen.nl

Volg ons

  /  Bert van de Wetering

Bert van de Wetering

Bert studeerde zang aan het conservatorium te Zwolle en wordt momenteel gecoacht door Margreet Honig.

Masterclasses volgde Bert bij Roberta Alexander, Michael Chance, Rudolf Jansen, Jard van Nes, Wolfram Rieger, Hans Eijsackers, Robert Holl, Elly Ameling, Peter Kooij en Ton Koopman.

Bert is een veelgevraagd solist en werkte met toonaangevende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florilegium Musicum. Zo is hij te horen in alle grote werken van Bach, The Messiah van Händel, het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart en Verdi, de Schöpfung, Jahreszeiten en verschillende missen van Haydn, de 9e symfonie van Beethoven, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk en ook in de Elias (titelrol) en Paulus van Mendelssohn.

Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Papageno in Mozart’s ‘Zauberflöte’ en Figaro in ‘Le nozze di Figaro’ olv Tilo Lehmann.

Met het collectief ‘Vliegwiel’ maakte Bert twee theaterproducties: ‘Schuim’ en ‘As’.

Zij stonden met deze operaproducties in vele theaters in Nederland en ook op festivals.

Ook zong hij de rol van Orfeus (G.F. Telemann) in een bijzondere productie van Opera Minora: Orfeus in de Maastunnel

Bert geeft liedrecitals en werkt samen met diverse pianisten waaronder Daan Boertien en de Portugese pianist Joana Resende. Zo zong hij liedrecitals op verschillende locaties in Nederland, België en Portugal.

Naast het zelf zingen is het een grote passie van Bert om andere zangers te helpen de vrijheid in hun zingen te ontdekken. Als zangcoach heeft Bert daarvoor in 2018 zijn eigen bedrijf Zing als vanZelf opgericht. Afgelopen jaren heeft hij online met duizenden mensen over de hele wereld gezongen en hen de kracht en het geluk van zingen laten ervaren. Met zijn online programma’s leert hij mensen door de juiste oefeningen voor fysiek, adem en stem om met lef, gemak en een vrij stemgeluid te zingen.

Vanaf 2021 volgt Bert de Teach the Teacher opleiding bij Margreet Honig en in 2022 is hij zijn eigen Academy gestart voor professionele zangers. In zijn Academy coacht hij zangers zowel in hun zingen als in hun persoonlijke ontwikkeling. Voor meer informatie ga naar www.zingalsvanzelf.nl