Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Meer informatie? Mail ons op publiciteit@symphonicastadshagen.nl

Volg ons

Eerste Parkquiz een groot succes

Gisteravond werd in het Twistvlietpark de eerste editie van de ParkQuiz gehouden. Symphonica Stadshagen organiseerde deze quiz op haar sfeervolle festivalterrein. Teams van buren of vrienden uit Stadshagen streden om het felbegeerde straatnaambord met ‘Winnaar ParkQuiz 2024’. Om deze titel te bemachtigen, werd hun kennis over muziek, Stadshagen, Zwolle, algemene kennis en natuurlijk Symphonica Stadshagen flink beproefd. Want hoewel al deze deelnemers in een VINEX-wijk wonen, bleken de meeste teams niet te weten waar VINEX een afkorting voor is.

Wel werden er op deze en andere vragen hele creatieve antwoorden aangedragen. Verenigde Inwoners Nieuwste en Extra Leuke Zwolse Wijk klopt inhoudelijk natuurlijk bijna, maar heeft helaas nét teveel letters. Vernieuwde Innovatieve Nagebouwde Extreme Xylofoons zat inhoudelijk nét wat verder bij het juiste antwoord vandaan. Op de vraag welke gastsolisten er dit jaar te zien zijn bij het openluchtconcert kwamen naast veel goede antwoorden ook nog wat goede suggesties naar voren. Stevie Wonder met een bigband bestaande uit zijn negen kinderen bijvoorbeeld. Of Dolly Parton, die iedereen toch een stuk jonger had geschat dan ze daadwerkelijk is.

De muziekvragen werden vertolkt door muzikaal duo Daan Boekaar en Hedwig van Staalduine, en bij veel nummers werd er luidkeels meegezongen door het publiek. Presentator Freek van der Heide wist van stoffige feitjes sappige verhalen te maken en hield het publiek de hele avond op het puntje van hun stoel. Kortom: de ParkQuiz is voor herhaling vatbaar! 

Foto’s: Veenstra Visueel