Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Meer informatie? Mail ons op publiciteit@symphonicastadshagen.nl

Volg ons

Openluchtconcert brengt inwoners van Stadshagen samen

In de Zwolse wijk Stadshagen organiseert Tresore Producties voor de zomervakantie de eerste editie van het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen. Het evenement is een combinatie van Night of the Proms en het Prinsengrachtconcert en vindt plaats aan het water bij het Twistvlietpark. Een avond waar klassieke muziek en pop samenkomen en buren elkaar na maandenlang binnen zitten weer kunnen ontmoeten. Een gratis openluchtconcert bovendien, georganiseerd voor én door wijkbewoners. 

Vier jaar geleden verhuisde initiatiefnemer Bastiaan Roeters van Groningen naar Zwolle. Als nieuwe Stadshagenaar merkte hij dat het ontmoeten van wijkbewoners nog niet zo makkelijk ging. Het cultureel aanbod vindt meestal in het centrum van Zwolle plaats en in de wijk zelf is er relatief weinig te doen voor volwassenen. Om verbinding en ontmoeting te stimuleren en om een bijdrage te leveren aan het culturele aanbod van de wijk organiseert hij nu samen met wijkbewoners en lokale bedrijven voor de zomervakantie een nieuw openluchtconcert. 

Klassiek meets Pop!

Tijdens het concert treden bekende en onbekende artiesten uit de wijk of regio Zwolle op. Zij worden begeleid door het Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel. Welke artiesten exact zullen optreden wordt op een later moment bekend gemaakt. De plannen zijn om het concert plaats te laten vinden aan het water. Bezoekers kunnen dan op de kade, in het park of in een bootje voor het podium van de muziek genieten. Het wordt een sfeervolle avond, voorzien van allerlei mogelijkheden om te genieten met een hapje en drankje. Een plek om je lekker te voelen, te ontspannen en elkaar na lang wachten weer te ontmoeten.

Evenement in Coronatijd

Natuurlijk houdt de organisatie alle geldende Corona maatregelen bij de organisatie van dit evenement strikt in gedachten. In samenspraak met verschillende instanties, waaronder de Gemeente Zwolle, wordt gekeken of en op wat voor manier het evenement door kan gaan.

Publieksonderzoek

In een korte online vragenlijst kunnen wijkbewoners laten weten welke muziekstijlen ze willen horen, welke Zwolse artiesten ze willen zien en aanstormend talent tippen. Tot nu toe vormen pop, rock en klassiek de top 3 muziekstijlen. In het gras naar de muziek luisteren, een drankje drinken op het evenemententerrein en andere wijkbewoners ontmoeten is de top 3 van activiteiten. Ga naar de website om je stem te laten horen.

Voor en door wijkbewoners

Niet alleen het team achter de organisatie, maar ook partners en sponsoren komen uit Stadshagen of uit de regio Zwolle. Buurtbewoners kunnen meehelpen om het evenement te organiseren door zich aan te melden als vrijwilliger. Symphonica Stadshagen is van én voor de wijk!